Iarna este cu siguranță unul dintre cele mai așteptate anotimpuri de către copii, care abia așteaptă să se bucure de vacanță, de cadouri și de zăpadă. Pentru părinți, însă, sezonul rece implică și multă responsabilitate și numeroase pregătiri pentru ca întreaga familie să fie protejată.

Iată cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont pe parcursul iernii și care sunt cele mai eficiente metode pentru ca tu și cei dragi ție să fiți în afara oricărui pericol indiferent că vorbim de o banală răceală sau de un accident mai grav.

1. Sfaturi pentru o iarnă în siguranță acasă

ღ Verifică dacă sistemul de încălzire funcționează corespunzător pentru a nu avea probleme atunci când temperaturile vor scădea drastic.

ღ Nu uita să verifici șemineul și coșurile. Acestea trebuie să fie bine curățate pentru a se evita o eventuală intoxicație cu fum.

ღ Este recomandat, mai ales în cazul unei case moderne, să fie instalat un sistem care să detecteze fumul. Astfel vei evita posibilele incendii, care au un risc de apariție mai ridicat iarna din cauza lumânărilor folosite pentru diverse aranjamente decorative sau pentru că instalația de brad este necorespunzătoare.

ღ Recomandarea specialiștilor este să nu îl îmbraci pe copil cu haine prea groase în casă, mai ales dacă temperatura este una potrivită pentru această perioadă, deoarece există pericolul ca acesta să aibă un disconfort și să fie expus răcelii în momentul în care va ieși afară, diferența de temperatură fiind prea mare.

Pregătește numeroase filme, jocuri și activități pentru zilele petrecute de întreaga familie în casă. Nu numai că micuțul tău nu se va plictisi, dar veți avea ocazia de a petrece clipe minunate în familie.

2. Sfaturi pentru călătorii cu mașina în siguranță pe timp de iarnă:

ღ Asigură-te că mașina ta este echipată cu anvelope de iarnă.

ღ Nu uita de achiziționarea unui scaun auto corespunzător etapei de dezvoltare în care se află copilul tău.

ღ Este recomandată o inspecție a autoturismului înainte de plecarea la un drum mai lung. Vei conduce mult mai liniștit știind că întreaga familie se află în siguranță.

ღ Este recomandat ca să pregătești un kit de urgență în cazul în care rămâneți blocați pe drum sau este aglomerație. Acest kit ar trebui să conțină: apă, mâncare neperisabilă, pături, o trusă de prim-ajutor, lanterne, un telefon mobil, dar și o baterie externă pentru acesta.

ღ Nu uita nici de roata de rezervă și de ustensilele necesare pentru a o schimba. Astfel vei evita posibilitatea de a rămâne în pană, lucru de evitat mai ales dacă se află și un copil în mașină.

Ustensilele de deszăpezire a mașinii sunt și ele necesare pe parcursul sezonului rece, acestea fiind de real ajutor mai ales că în anumite zone autoritățile ajung cu greu.

ღ Dacă sistemul de climatizare al mașinii funcționează corespunzător, copilul nu ar trebui să fie îmbrăcat gros pe parcursul călătoriei. O eventuală geacă i-ar pune viața în pericol în cazul unui impact. Dacă totuși consideri că micuțul trebuie protejat mai mult împotriva temperaturilor scăzute poți folosi o pătură pe care să o pui peste sistemul de prindere al scaunului auto.

3. Sfaturi pentru ca micuțul tău să fie în siguranță în momentele petrecute afară:

Asigură-te că este îmbrăcat corespunzător. Geaca, mânușile și căciula sunt elemente care nu ar trebui să lipsească din îmbrăcămintea unui copil în sezonul rece.

ღ Este recomandat ca să verifici dacă suprafața din fața blocului/casei este sigură pentru cel mic, mai ales dacă temperaturile au fost foarte scăzute și poleiul și-a făcut apariția. Copiii se pot răni ușor în această perioadă, așadar nu uita ca în permanență să existe o cale de acces spre casă și nisip pe jos pentru ca cel mic să nu alunece.

ღ Indiferent cât de mult timp îți vor lua pregătirile de sărbători, nu uita să ieși împreună cu micuțul tău afară și să vă bucurați împreună de zăpadă. Este o oportunitate minunată de a petrece momente deosebite, dar și de a-l învăța pe copil regulile de bază pe timpul iernii pentru a fi în afara oricărui pericol.

Siguranța copiilor rămâne o prioritate indiferent de anotimp, iarna fiind însă o perioadă specială, în care riscurile la care ne expunem cu toții sunt mai ridicate. Cu toate acestea, suntem siguri că micuții se vor bucura de sărbători fără griji datorită părinților responsabili.

Dacă încă mai ești în căutarea cadoului perfect de Crăciun, venim în ajutorul tău cu o varietate de scaune auto, care vor fi îndrăgite de întreaga familie încă de la prima călătorie cu mașina: https://goo.gl/gnZex1

Bebetex vă urează Sărbători Fericite și călătorii în siguranță spre cei dragi!