Indiferent că vorbim de o excursie de lungă durată sau de un simplu drum cu mașina până la magazin, fiecare călătorie cu copilul tău este o ocazie minunată de a petrece timp împreună. Desigur, există și o serie de responsabilități printre care se numără: respectarea regulilor de circulație, asigurarea protecției micuțului tău, dar și existența în autoturism a anumitor lucruri necesare pentru a întâmpina situațiile neplăcute.

Iată cele mai importante lucruri care nu ar trebui să lipsească din mașina oricărui părinte:

Scaunul auto – îți reamintim că folosirea unui scaun auto special pentru vârsta și greutatea copilului tău este obligatorie prin lege până când cel mic împlinește vârsta de 3 ani. Specialiștii recomandă utilizarea unui fotoliu auto chiar și după acest prag pentru ca micuțul tău să aibă parte de siguranța necesară și de confortul dorit. Descoperă gama variată de scaune auto Bebetex aici: http://www.bebetex.ro/scaune-auto

Actele voastre și ale mașinii – acestea sunt lucruri necesare mai ales în cazul unui impact, dar și pentru un control de rutină.

O listă cu numerele de urgență – se poate întâmpla ca să rămâi fără baterie sau chiar să îți pierzi telefonul, tocmai de aceea o listă scrisă și păstrată în mașină te va ajuta să iei legătura rapid cu familia sau cu autoritățile.

Servețele umede și uscate – cu un copil în mașină, clar anumite incidente se pot întâmpla, iar un pachet de servețele poate face minuni în doar câteva secunde.

Jucăria preferată a copilului tău, cărți de colorat sau o tablă magnetică sunt doar câteva din obiectele care îl vor ține ocupat pe micuțul pasager, mai ales în cazul unei călătorii de lungă durată.

Un set de haine de schimb – chiar și când vorbim de copii mai mari, hainele de rezervă reprezintă o necesitate.

O pătură – aceasta poate avea două întrebuințări: în primul rând pe timpul iernii poți să așezi păturica peste copilul aflat în scaunul auto având în vedere că nu este recomandat ca acesta să fie îmbrăcat prea gros în mașină. În al doilea rând, pe timpul sezonului cald, o pătură poate fi necesară pentru un picnic neprevăzut sau pur și simplu pentru o ieșire în parc.

Scutece suplimentare – în primele luni de viață copilul tău are nevoie de o mulțime de lucruri, scutecele fiind printre cele mai importante. Nu uita să ai unele suplimentare pentru situațiile neprevăzute.

Cărucior – indiferent de temperatura de afară nu este recomandat să îți lași copilul singur în mașină, așa că nu uita să incluzi pe lista ta de lucruri necesare în mașină și căruciorul. Astfel vei putea profita de situație și să faci și o mică plimbare în aer liber cu cel mic.

Coș de gunoi – desigur, poate fi destul de incomod să ai chiar un coș de gunoi în mașină însă poți improviza sau cel puțin să ai la îndemână saci menajeri. Astfel vei putea proteja și mediul înconjurător, nefiind tentat să arunci pe geam ambalajele.

Trusă de prim ajutor – pentru incidentele minore, când nu este nevoie de un ajutor medical specializat, poți folosi medicamentele din trusa de prim ajutor, care s-a dovedit în numeroase cazuri extrem de eficientă, mai ales că cei mici au tendința de a se accidenta ușor.

Bani cash pentru situațiile când cardul nu îți funcționează sau îți uiți portofelul.

Hărți – mai ales dacă mergi pe un drum necunoscut este bine să ai și o hartă la tine în format fizic.

Apă și produse neperisabile – o călătorie este mereu mai plăcută atunci când poți mânca produsele preferate, iar pentru un copil mic mesele regulate trebuie să rămână o prioritate.

CD-uri cu povești sau cântecele preferate ale copilului tău.

O lanternă

Roată de rezervă – o pană poate fi o problemă majoră, mai ales dacă ai un bebeluș în mașină.

O umbrelă suplimentară pentru momentele când ploaia te ia prin surprindere.

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care orice părinte ar trebui să le aibă în mașină. Urmând aceste sfaturi și completând lista cu propriile idei, vei evita situațiile neplăcute și vei avea parte de o călătorie liniștită alături de cei dragi!