,,Mai avem mult până ajungem?” este una dintre cele mai des auzite întrebări pe parcursul călătoriilor cu mașina. Indiferent de distanța parcursă, una dintre provocările cu care se vor confrunta părinții este găsirea unor metode pentru ca cei mici să nu se plictisească. Bebetex vine în ajutorul părinților cu câteva idei eficiente pentru ca drumurile cu mașina să se transforme în momente distractive și educaționale pentru copiii lor.

Alege cu atenție muzica – studiile au demonstrat că muzica ne poate influența starea de spirit și acest lucru este valabil și pentru copii. Alege melodiile în funcție de preferințele celor mici deoarece aceștia vor simți că timpul trece mult mai rapid. Într-o astfel de atmosferă, veți avea ocazia de a petrece niște momente minunate în familie.

Pregătește-te cu cărți audio în cazul unui drum lung – acestea sunt o variantă ideală pentru a capta atenția celor mici, mai ales dacă încă nu au ajuns la vârsta la care știu să citească. În plus, sunt o oportunitate de a le prezenta noi povești.

Achiziționează o tablă magnetică – de multe ori copiii au jucării de dimensiuni mici pe care le pot pierde ușor în mașină, ceea ce va crea un moment neplăcut. Tocmai de aceea o tablă magnetică, pe care copilul se poate juca sau desena îi va ocupa timpul și îi va pune imaginația la încercare.

Lasă-i pe cei mici să vizioneze filme – unele mașini au integrate sisteme video astfel încât copiii se pot uita la desene animate sau la filmele preferate. Chiar dacă este recomandat ca cei mici să interacționeze cât mai mult, să observe peisajele etc., un film poate fi o variantă ideală mai ales dacă drumul este prea lung sau afară deja s-a înserat.

Jucați jocuri interactive – fie că vorbim de jocuri cunoscute sau chiar și de unele inventate pe loc de către voi, aceste activități îl vor ține pe cel mic cu siguranță ocupat. Astfel, copilul tău va învăța lucruri noi și își va dezvolta vocabularul.

Idei de jocuri

  • Numărarea diferitelor obiecte sau mașini
  • Recunoașterea personajelor
  • Jocuri de cuvinte
  • Puzzle magnetic
  • Jocuri de rol
  • “Ghicește cine sunt”
  • Cutiuțe pentru activități destinate călătoriilor – se pot achiziționa de la magazine de specialitate sau le puteți face voi acasă împreună cu cei mici
  • Inventați povești împreună
  • I spy – unul dintre cele mai cunoscute jocuri, copilul va trebui să identifice un obiect în urma unei descrieri făcute de tine

Pregătește-i celui mic o surpriză – poate fi vorba de o nouă carte de colorat sau un joc nou. Copilul va fi încântat și va avea ocazia pe durata călătoriei să descopere noua sa jucărie.

Roagă-l pe copil să te ajute cu găsirea drumului spre destinație – dacă micul pasager are vârsta necesară, îi poți înmâna acestuia telefonul mobil cu GPS sau harta și să îl rogi să îți dea indicațiile necesare. Aceasta metodă îi va capta atenția, dar îi va și permite să se orienteze mai bine în spațiu.

Unul dintre părinți ar trebui să stea cu cel mic în spate, mai ales dacă este vorba de un singur copil – fiind cu micuțul pe bancheta din spate, o să îți fie mai ușor să comunici cu el și să vă jucați împreună.

Achiziționează un Polaroid – copiii se vor distra realizând poze amuzante cu el și veți avea astfel amintiri din excursie.

Nu uita să achiziționezi creioane și cărți de colorat – aceasta este cea mai simplă metodă de a le capta atenția copiilor și de a le pune creativitatea la încercare.

Pregătește-le celor mici gustări pentru drum – când vine vorba de o călătorie de lungă durată, mâncarea este un lucru necesar. Îți recomandăm să pregătești de acasă o selecție de fructe, biscuiți sau alte alimente neperisabile preferate de copilul tău.

Nu uita de pauze – chiar dacă vrei să ajungi cât mai rapid la destinație, anumite pauze trebuie făcute pe parcursul drumului atât pentru confortul celui mic, cât și pentru a-ți permite câteva minute de odihnă.

Acestea sunt principalele sfaturi de care trebuie să ții cont pentru ca orice călătorie cu micuțul tău să fie una interesantă. Cu ajutorul imaginației, poți completa această listă, în funcție de preferințele și vârsta copilului tău.

Nu uita că siguranța celui mic rămâne o prioritate indiferent de distanța parcursă și că folosirea unui scaun auto special este obligatorie prin lege. Descoperă oferta noastră aici: http://www.bebetex.ro/scaune-auto