choosing

Scaunul auto este un obiect indispensabil care trebuie procurat chiar înainte de naștere, pentru ca drumul de la spital spre casă să se desfășoare în deplină siguranță pentru bebelușul tău.

Documentează-te înainte de a cumpăra un scaun auto

Este bine să afli cât mai multe informații despre scaunul auto înainte de a-l cumpăra: ce tip de scaun auto este potrivit pentru micuțul tău, cum se instalează, dacă este compatibil cu mașina ta. În cele ce urmează îți vom prezenta câteva informații utile care te vor ajuta să iei decizia corectă.

Grupe de scaune auto potrivite

Există trei grupe de scaune auto adecvate pentru copiii nou-născuți:

Grupa 0 – în mod normal, un scaun auto din această grupă, cu o limită de 10 kg, așezat pe o suprafață plată, ocupă două locuri pe banchetă.  

Grupa 0+ – scaunele auto din această grupă se poziționează cu spatele spre direcția de mers, limita greutății copilului fiind de 13 kg. De multe ori, aceste scaune auto vin cu o parte detașabilă, la care baza rămâne ancorată permanent, iar coșulețul în care stă copilul poate fi scos și așezat la loc cu ușurință.

Grupa 0/1 – poziționarea scaunelor se face cu spatele spre direcția de mers, însă se pot întoarce cu fața spre direcția de mers mai târziu, limita greutății copilului fiind de 18 kg. Aceste scaune auto rămân fixate în mașină.

Opțiuni de montare

Scaunele auto se pot fixa în două feluri: fie cu centura de siguranță de pe locul din spate, care se trece prin fantele scaunului și se fixează astfel încât să nu existe nici un joc, fie prin intermediul unui sistem numit ISOFIX cu care sunt echipate din fabrică mașinile mai noi și care permite ancorarea direct pe bancheta scaunului.  

Ambele sunt sigure dacă sunt montate corect, însă sistemul ISOFIX este considerat mai sigur deoarece asigură o instalare corectă în mașină. Conform unor cercetări recente din Germania, doar 30% dintre scaunele auto clasice (care se instalează cu centurile mașinii) sunt montate corect, în timp ce scaunele cu sistem ISOFIX au o rată de instalare corectă de 96%!

Sistemul ISOFIX oferă maximă protecție în toate situațiile de impact și exclude riscul ca scaunul să alunece, să se răstoarne sau să se balanseze. Prin legătura directă cu scaunul mașinii, sistemul ISOFIX reduce defectele de fixare a scaunului auto pentru ca bebelușul tău să călătorească în deplină siguranță.

Compatibilitate

Nu orice scaun auto pentru copii se potrivește în mașina ta, de aceea este important să te asiguri că scaunul este testat înainte de a fi utilizat.

Exersează montarea scaunului în mașină periodic, astfel încât să fii familiar cu modul în care se instalează acesta. Citește instrucțiunile de montare deoarece acestea îți pot oferi informații suplimentare despre scaunul auto.

Accesorii

Dacă cumperi accesorii pentru scaunul auto, asigură-te că jucăriile sunt bine fixate și sunt confecționate din materiale moi.

Alte sfaturi de care să ții cont

  • Când vine vorba de achiziționarea primului scaun auto, îți recomandăm să vizitezi un magazin specializat, cu personal instruit, care să petreacă timp cu tine pentru a-ți explica ce scaun auto este potrivit pentru mașina ta și cum îl poți instala.
  • De asemenea, este bine să nu cumperi scaune auto a căror istorie nu o cunoști. Un scaun care a trecut printr-un accident nu mai este sigur pentru copilul tău. Totodată, scaunele mai vechi de 5-6 ani nu mai pot fi folosite.
  • Alege un scaun care să aibă eticheta și specificațiile producătorului, garanție și instrucțiuni de folosire, să fie în concordanță cu normele și standardele de calitate europene și să fie omologat conform Standardului de Siguranță ECE R44/04.

Recomandările Bebetex

Pentru siguranța auto și confortul bebelușului tău îți recomandăm:

1. Scaunul auto Nania Beone Animals Elephant – €“ face parte din grupa de scaune 0+, fiind destinat nou-născuților și copiilor cu vârsta până la 1 an. Centura cu prindere în 3 puncte este ajustabilă pe înălțime. Scaunul este ușor și simplu de fixat. Se instalează cu centurile mașinii, poziționarea realizându-se cu spatele spre direcția de mers, cu mânerul în poziție verticală. Colorat și confortabil, îl va bucura pe cel mic.

nania disney

2. Scaunul auto Migo Satellite Black€“ – deține sistemul de siguranță ISOFIX, de calitate premium. Baza ISOFIX este universală și poate fi folosită pentru toate grupele de vârstă. Scaunul Migo asigură protecție maximă prin conectarea de autovehicul a scaunului cu ajutorul bazei ISOFIX. Atunci când nu este folosit în mașină, scaunul  se poate extinde în poziția de pătuț. Instalarea scaunului se face cu spatele spre direcția de mers folosind o centură cu prindere în 3 puncte sau folosind baza ISOFIX. Este interzisă poziționarea scaunului pe locurile dotate cu sistem Airbag activat.

3. Scaunul auto Driver Plus Disney Planes – este colorat, confortabil, ușor de instalat și folosit. Potrivit copiilor cu greutatea între 0-18 kg, de la naștere la 3-4 ani. Se instalează folosind centurile mașinii, scaunul prezentând 5 poziții de înclinare. Are protecție moale în dreptul umărului copilului, pernuță pentru cap și extra căptușeală moale în zona șezutului. Produsul este original și licențiat Walt Disney, fiind conform Standardelor Europene de Calitate și Siguranță ECE R44/04. Pentru grupa 0, poziționarea scaunului se face cu spatele spre direcția de mers, iar pentru grupa 1, poziționarea se face cu fața spre direcția de mers.

disney planes

Descoperiți toate scaunele auto din gama Bebetex: http://www.bebetex.ro/scaune-auto